Kool täidab Etioopia laste unistusi

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vodja kooli III-IV klassi õpilased Markus-Erik Hiiesalu (vasakult), Marii-Eliisa Hiiesalu, Nora-Ariana Crasta ja Samuel Erik Saatmann andsid samuti oma panuse suurde pliiatsite kogumise kampaaniasse. Pinalitesse jäid pliiatsid-pastakad siiski alles.
Vodja kooli III-IV klassi õpilased Markus-Erik Hiiesalu (vasakult), Marii-Eliisa Hiiesalu, Nora-Ariana Crasta ja Samuel Erik Saatmann andsid samuti oma panuse suurde pliiatsite kogumise kampaaniasse. Pinalitesse jäid pliiatsid-pastakad siiski alles. Foto: Dmitri Kotjuh

Eile astus Vodja kooli kunstiõpetaja Kristjan Juusu lennukile ja pikk teekond Etioopia poole võis alata. Kaasas kõik see hädavajalik, mida kolmenädalase sealviibimise jooksul tarvis võiks minna. Lisaks filmikaamera ja suur kotitäis värvipliiatseid.

Värvipliiatsid, aga ka vildikad ja pastapliiatsid ja harilikud pole kunstiõpetaja taustaga mehe pagasis iseenesest kummaline nähtus, ent tegelikult ei läinud Juusu Etioopiasse selleks, et seal päevad joonistades mööda saata. «Lähen kohaliku eluoluga tutvuma ja kavatsen sellest dokumentaalfilmi teha,» ütles ta.

Suur hulk pliiatseid ja teisi kirjutusvahendeid on Juusul kaasas kingitusena Vodja kooli lastelt, kes neid usinasti kogusid. Nüüd hakkavad need teenima Soddo linnas asuva Oxnard Youth Academy õpilasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles