Tänavu saab riigilt töötasutoetust 1195 treenerit

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2016. aastal saab riigilt tööjõukulude toetust 1195 kõrgema kutsetaseme treenerit, kes juhendavad enam kui 37 000 lapse ja noore sportimist 369 organisatsioonis.

Tööjõukulude toetust jagatakse 3 967 029 euro ulatuses. Enim toetusi saavad jalgpalli-, kergejõustiku- , korvpalli-, ujumis- ja võimlemistreenerid, sest nendel aladel on kõige rohkem laste ja noorte treeningrühmi. Treenerite töötasutoetuste avaldusi menetles Spordikoolituse ja -Teabe SA.

Kultuuriminister Indrek Saare sõnul andis treenerite palgafondi suurendamine võimaluse pakkuda 5. ja kõrgema kutsetasemega treenerite juhendamisel treenimisvõimalusi veel 6000 noorele ning tagada sotsiaalsed garantiid veel paarisajale treenerile rohkem kui möödunud aastal. „Kaks aastat tagasi oli suur osa noortetreeneritest ilma püsiva töölepingu ning sotsiaalsete garantiideta, nüüd on meil 1195 kindla sissetulekuga treenerit, kelle abil saavad enam kui 37 000 noort võimaluse oma spordioskusi arendada. Kultuuriministeeriumi töö selle nimel, et suurendada treenerite palgafondi enam kui 13% võrra oli ainuõige, sest vaid tänu sellele suudame tagada lisandunud  treeneritele sissetuleku, ilma et varem atesteeritud oma palgas kaotaksid,“ ütles Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles