Särevere sild alistus lammutajate tahtele raskelt

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeile hommikul läks Särevere vana maanteesilla juures tõsiseks tööks: plaan oli paari päevaga talad lahti lõigata, kraanaga treilerile tõsta ja Tapale viia. Kunagist silda jäävad meenutama massiivsed sambad.
Üleeile hommikul läks Särevere vana maanteesilla juures tõsiseks tööks: plaan oli paari päevaga talad lahti lõigata, kraanaga treilerile tõsta ja Tapale viia. Kunagist silda jäävad meenutama massiivsed sambad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Teisipäeva hommikul koitis viimaks see päev, mil kaitsevägi asus koos tsiviilfirmaga TREV-2 lahti võtma Särevere vana maanteesilda. Sellega oli hõivatud ligi 20 meest ja kümmekond ühikut tehnikat.

Mehed lõikasid, saagisid, puurisid ja purustasid. Poleks saanud öelda, et vana sild ja selle T-kujulised betoontalad oleksid alistunud lammutajate tahtele kergelt, kuid lõpuks oli esimene tala lahti ja kraana abil treilerile tõstetud. Hulk talasid jäi oma järge ootama.

Kaitseväe pioneeripataljoni tehnikarühma ülem nooremleitnent Ergo Sildmets ütles, et sild võetakse lahti ja talad sõidutatakse Tapale vaheladustusse. «Hiljem viiakse silla detailid lõhkamispraktikaks keskpolügoonile,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles