Eesti taipoksi koorekiht koguneb Paidesse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmise nädala reedel, 29. jaanuaril korraldab Paide taipoksi klubi koostöös Tallinna taipoksi klubiga Paide ühisgümnaasiumi aulas tervisliku eluviisi, toitumise ja ellusuhtumise tähtsusest rääkiva seminari.

Paide taipoksi klubi peatreener, viimased kaks aastat Tallinna FC Levadia esindusmeeskonna koosseisus profijalgpalliga tegelenud Henry Rohtla selgitas, et lisaks kohalikele treeneritele on seminaril kohal ka juhendaja Taimaalt. "Ühendame seminaril teooria praktikaga ja julgemad huvilised saavad ka ise taipoksi proovida," sõnas ta. "Oodatud on ka kõik ala puudutavad küsimused."

Lisaks klubilise tegevuse tutvustamisele kannustab mehi ka soovi saada noored tänavalt ära. Lisaks tervislikule elustiilile räägitakse ka koolikiusamisest ning sellega seoses tulenevatest ohtudest.

Seminari eesmärgiks on tutvustada noortele võimalusi, kuidas jälgida oma elustiili ja pöörata enam tähelepanu oma tervisele, hoolida rohkem inimestest, kes meid ümbritsevad ning mis on eduka tuleviku võti.

Projektimeeskonda kuuluvad: Martin Saar (kunstnik ja ürituse juht), Ardo Ader (atleet), Henry Rohtla (profijalgpallur ja taipoksija), Mosa Chachawan (Tai kuningriigi taipoksi meister), Kevin Renno (taipoksi professionaalne võitleja ja treener), Edvin Erik Kibus (taipoksi professionaalne võitleja), Priit Jõesaar (mitmete projektide eestvedaja koolikiusamise teemal).

Asjaosaliste elustiiliks on olla terve ja tegus ning nad soovivad tuginedes oma kogemustele jagada näpunäiteid ka noortele.

Loengud toimuvad kell 10 V-VII klassile ja kell 11 IX-XII klassidele.

Paide taipoksi klubi ajalugu ulatub veidi enam kui viie aasta taha. Hetkel käib siinsetes trennides 40-50 inimest. Ala eestvedajate sooviks on käima tõmmata tegevus neljas põhilises treeninggrupis, noortest ja algajatest alustades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles