Videolugu: kaitsevägi katsetab vana maanteesilla peal hävituslaenguid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna koitis viimaks see päeva, mil kaitsevägi asus koos tsiviilfirmaga TREV-2 lahti võtma Särevere vana maanteesilda. Sellega oli hõivatud ligi 20 meest ning kümmekond ühikut tehnikat.

Kaitseväe Pioneeripataljoni tehnikarühma ülem nooremleitnant Ergo Sildmets ütles, et täna ja homme võetakse sild laht ja talad sõidutatakse treileril Tapale vaheladustusele. «Hiljem viiakse silla detailid lõhkamispraktikaks keskpolügoonile,» lisas ta.

Silla osiseid pidas Sildmets pioneeride lõhkamispraktikas oluliseks. «Sellise spetsiifilise armatuursõrestikuga betoontalasid pole meile varem lõhkamisteks tarnitud. Soovime testida kaitseväes kasutusel olevate sillahävituslaengute võimekust nimetatud materjalide purustamisel,» selgitas ta.

Oktoobri keskel kirjutas Järva Teataja Särevere vanast maanteesillast, mille saatus pole kuigi roosiline. Esmalt katsetasid teadlased silla kandevõimet kuni 290-tonnise rauakoormaga.

Maanteeameti Ida regiooni ehitusvaldkonna juht Anti Palmi on selgitanud, et kui kaitseväelased on sillast üle käinud, siis kõik, mis üle jääb, läheb keskkonnaagentuuri käsutusse. «Keskkonnaagentuuril on plaan sillasammaste külge oma aparatuur kinnitada, et teha kõikvõimalikke vooluhulkade mõõtmisi,» teadis ta öelda. «Kõik, mis lõppkasutuseks vajalik ei ole, lammutatakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles