Vanim elanik sai sünnipäevaks pingi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaarel Aluoja

Eile sai Laupa küla vanim elanik Valve Ziegel 93aastaseks. Möödunud laupäeval avas Valve suguselts talle sünnipäevakingiks Laupa mõisa ette nimelise pingi kirjaga «Valve Ziegel/Lõpetas Laupa kooli 1937. aastal/ Kauaaegne küla seltsielu edendaja ja kohaliku rahvamaja juhataja».

Valve lapselaps Merike Randmäe ütles, et alati tekib küsimus, mida vanale inimesele kinkida, kõik on tal niigi ju olemas. «Nii tuligi pähe mõte, et ostame ja paigaldame talle parem ühiselt mõisaparki pingi – oli ta ju aastaid Laupa mõisa härrastemajaga seotud, käis siin näitemängu ja rahvatantsu tegemas ning kohalikku kultuurielu juhatamas,» lausus ta.

Valve Ziegelil läksid omanimelisel pingil istudes silmad niiskeks. «Olen mõelnud, et olen küll pika elu ära elanud, aga mis must siis siia ilma lõpuks maha jääb. Nüüd on see pink, kus saavad kõik – koolilapsed ja õpetajad, kõik, kel Laupa mõisasse asja – jalga puhata,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles