Paides käivitub puuetega laste hoiuteenus

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide linnavalitsusele tuli hea uudis: rahataotlus puudega lapse hoiuteenuse pakkumiseks Paide linnas osutus abikõlbulikuks. Riigipoolne toetus antud teenuse osutamiseks on ligi 300 000 eurot ja seda perioodiks kuni 31.12. 2017.

Paide linnapea Siret Pihelgase sõnul on tegemist hädavajaliku teenusega. "Neid lapsi ja laspevanemaid, kes sellist teenust vajavad, on Järvamaal mitmeid. Teada on, et lapsevanemale, kes hooldab igapäevaselt ise puudega last, on töölkäimine praktiliselt võimatu ning see on väga suur probleem. Tahan südamest loota, et antud teenusega saame nende vanemate muret suurel määral vähendada," lausus linnapea.

Paide Sotsiaaltöökeskuse juhataja Heiki Rosina teatel jaguneb lapsehoiuteenus kolmeks. "See võimaldab lapse hoidu, ka ööpäevaringset, tugiisikuteenust või ka ainult transporti, sõltub sellest, kellel millist teenust vaja on," selgitas Rosin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles