Helkuripuud sätendavad kõikjal maakonnas

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linna üks helkuripuudest asub avatud noortekeskuse juures. Sellele riputavad maavalitsuse kingitud helkureid (paremalt) Meeri Kätriin Voolaid, Riin Luks, Pierre Tingaud ja Andrus Artla (kukil).
Paide linna üks helkuripuudest asub avatud noortekeskuse juures. Sellele riputavad maavalitsuse kingitud helkureid (paremalt) Meeri Kätriin Voolaid, Riin Luks, Pierre Tingaud ja Andrus Artla (kukil). Foto: Kristo Kivisoo

Kõik Järvamaa 12 omavalitsust saavad täna endale helkuripuu või lausa mitu. Selleks lasi Järva maavalitsus valmistada 1200 maakonna uue logoga helkurit.

Helkuripuud sünnivad koostöös maakonna noortega. Maavanem Alo Aasma ütles, et tõuke ettevõtmiseks sai ta Paide gümnaasiumi õpilaste ja õpetajate algatatud projektist «Helkur on popp!». «Tahtsime toetada noorte algatust Järvamaa või koguni terve Eestimaa särama panekuks,» lausus  ta.

Aasma tunnistas, et jäi sügisel Paide gümnaasiumi noortele vahele, kui spordihalli külastades ilmnes, et tal polnudki helkurit. «See pani lisaks piinlikkuse tundmisele väga tõsiselt järele mõtlema. Kui alati öeldakse, et helkur on sinu odavaim elukindlustus, siis julgeksin lausa öelda, et helkur on sinu parim elukindlustus, sest on esimene, mis sind õnnetusest päästab, ja see on ometi kõige olulisem. Kõik muud kindlustused on tagantjärele,» arutles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles