Nutitervis sõltub igaühe enda valikust

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii seitsmendas klassis õppiv Heidy Heleen Trug kui tema noorem õde, kolmanda klassi õpilane Teele Lotte annavad endale aru, et pidev telefoni-ja arvutikasutamine ei mõju silmadele hästi ja püüavad sellega piiri pidada.
Nii seitsmendas klassis õppiv Heidy Heleen Trug kui tema noorem õde, kolmanda klassi õpilane Teele Lotte annavad endale aru, et pidev telefoni-ja arvutikasutamine ei mõju silmadele hästi ja püüavad sellega piiri pidada. Foto: Kristo Kivisoo

Eesti arstiteadusüliõpilaste selts alustab uut aastat nutitervise kuuga, kutsudes üles pöörama tähelepanu nutiseadmete kasutusele. Kuigi vanemad püüavad laste nutisõltuvusele piiri panna, on seda teha keeruline.

Teemakuu eestvedaja Anne Lille ütles, et nutiseadmed on Eestis väga laialt kasutusel. «Peaaegu kõigil noortel vanuses 15–19 eluaastat on nutitelefon, palju kasutatakse tahvelarvuteid ja muud,» lausus ta. «Seega tuleb üha rohkem tähelepanu pöörata terviseprobleemide ennetusele noorte hulgas.»

Paide gümnaasiumi huvijuht Helen Trug teab väga hästi, millest käib jutt, kui teema puudutab nutiseadmeid ja silmade tervist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles