Kõik omavalitsused saavad endale helkuripuu

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa logoga helkur
Järvamaa logoga helkur Foto: Järva maavalitsus

Järva maavalitsus lasi valmistada tuhatkond Järvamaa uue logoga helkurit, et koostöös maakonna noortega sünniksid helkurpuud igas maakonna vallas ja linnas. 

Praeguse kava kohaselt valmivad helkurpuud maakonna asulates juba homme, 14. jaanuaril.

Maavanem Alo Aasma ütles, et tõuke ettevõtmiseks sai ta Paide gümnaasiumi õpilaste ja õpetajate algatatud projektis „Helkur on popp“. „Tahtsime toetada noorte algatust Järvamaa või koguni terve Eestimaa särama panemiseks," selgitas maavanem. Ta tunnistas, et jäi ka ise sügisel Paide gümnaasiumi noortele vahele, kui spordihalli külastades ilmnes, et tal polnudki helkurit. "See pani lisaks piinlikkuse tundmisele ka väga tõsiselt järele mõtlema. Kui alati öeldakse, et helkur on sinu odavaim elukindlustus, siis ma julgeksin lausa öelda, et helkur on sinu parim elukindlustus, sest on esimene, mis sind õnnetusest päästab ja see on ju ometi kõige olulisem. Kõik muud kindlustused on tagantjärgi,“ rääkis maavanem.

Haridus- ja sotsiaalosakonna peaspetsialist Kersti Viilup ütles, et noorsootöötajad ja huvijuhid tulid maavalitsuse mõttega rõõmsalt kaasa ning noorte abiga valmivad helkurpuud maakonna erinevates asulates. Kokku riputatakse puudele 1200 helkurit, mida helkuri puudumisel võib kandmiseks võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles