Jäärajad täitusid autodest

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeva hommikul võis Väätsa paisjärvele tehtud jäärajal sõitmas näha vanemat nõukogude ja Lääne päritolu tehnikat. Nagu kinnitas jäärajameister Igor Roosmaa, on inimeste nälg talviste sõiduvõimaluste järele suur.
Pühapäeva hommikul võis Väätsa paisjärvele tehtud jäärajal sõitmas näha vanemat nõukogude ja Lääne päritolu tehnikat. Nagu kinnitas jäärajameister Igor Roosmaa, on inimeste nälg talviste sõiduvõimaluste järele suur. Foto: Kuido Saarpuu

Kui selle talve esimene ametlik jäärada avati neljapäeval Järva-Jaani tehisjärvel, siis ööpäev hiljem oli kohaliku mehe Igor Roosmaa eestvedamisel rada sees ka Väätsa paisjärvel.

Rada on osutunud ülipopulaarseks: avapäeval pani seal oma võimeid proovile lugematu hulk juhte, ainuüksi masinaid käis Roosmaa andmetel rajalt läbi oma 60.

Järva-Jaani üks jäärajameistritest, Bionic Transport Racingu juhataja Priit Seire, ütles eelmisel nädalal, et tehisjärvel on jääd 17–22 sentimeetrit, millest sõiduauto kandmiseks jätkub. «Tingimused on pea ideaalsed: jää on tugev, kuid muidugi väga libe ja paistab peaaegu põhjani läbi. See kõik on äkilise külma tagajärg,»  lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles