Kaunitar meelitab ligi vanillilõhnaga

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle tumepunase neiuvaiba on Ester Valdvee üles võtnud Albu vallas Vetepere külas Laeksaare rabas asuval oosil nimega Ohusilla mägi.
Selle tumepunase neiuvaiba on Ester Valdvee üles võtnud Albu vallas Vetepere külas Laeksaare rabas asuval oosil nimega Ohusilla mägi. Foto: Ester Valdvee

Külmas jaanuaris on soojendav mõelda juulile, et leida looaladelt, liivastest männikutest, luidetelt, paeklibult üles purpursete sametiste õitega tugeva lõhna levitaja – tumepunane neiuvaip.

Just selle käpalise on Eesti orhideekaitse klubi nimetanud aasta orhideeks. «Aasta orhideed valides on klubi lähtunud sellest, et haruldase või vähe tuntud käpalise aasta oleks vaheldumisi rohkem levinud või tuntuma käpalise aastaga – seekord siis tumepunane neiuvaip (Epipactis atrorubens),» selgitab klubi president albulane Ester Valdvee.

Tumepunast neiuvaipa kohtab soosaartel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles