Aasta kaitseliitlane on Aare Kabel

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta 2015 naiskodukaitsjaks valiti Triinu Küünal Naiskodukaitse Jõgeva ringkonnast ja aasta kaitseliitlaseks Aare Kabel Kaitseliidu Järva malevast.

Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ja Naiskodukaitse esinaise ülesandeid täitev Ave Proos andsid täna Viljandi pärimusaidas võitjatele üle rändauhinnad, milleks on pronksist kaitseliitlase ja naiskodukaitsja kujud.

Lisaks said kõik nominendid Kaitseliidu ülema, kaitseministri ning kaitseväe juhataja hinnalised kingitused.

Aasta kaitseliitlast ja naiskodukaitsjat valiti kuuendat korda. Eelmisel aastal oli aasta naiskodukaitsja Kaire Lõhmus.

ISELOOMUSTUS

Aasta kaitseliitlast Aare Kabelit on iseloomustatud järgnevalt: 

Ligi 23 aasta vältel on Aare Kabel järjepidevalt Kaitseliidu tegevuses ja väljaõppes osalenud. Üle kümne aasta on ta olnud kompaniipealik ja pikki aastaid kuulunud Järva maleva juhatusse. Ta on kompaniipealik, kelle sõnal on kaalu. Juhtkonna tasandil ja väljaõppes on ta alati seisnud koostöö parendamise eest Kaitseliidu, Naiskodukaitse, Noorte Kotkaste ja Kodutütarde vahel.

Suurima tähelepanu on Aare Kabel pälvinud sõjalis-sportlikel võistlustel osalemisega. Võistlejana on ta osalenud Utria Dessandil 11 korda, Erna retkel 13 korda, lisaks veel osalemised vastutegevuses ja korraldamismeeskonnas neil aastatel, mil ta võistlejana kaasa ei löönud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles