Kultuuripärl ei tee kultuuriasjus vahet ööl ega päeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriväärtuste propageerija, kodukoha ja maakonna patrioot, sõnaseadja, eeskuju, algataja, ideede genereerija ja elluviija – just nii öeldi eile Kultuuripärli preemiat kätte andes Ants Välimäe kohta.

Eile õhtul Türi kultuurikeskuses olnud auhinnagalal kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupilt preemia vastu võtnud Eesti piimandusmuuseumi direktorina töötav Ants Välimäe ütles, et on tegelenud asjadega, mis pakuvad talle endale rõõmu. «See oli mulle suur üllatus, kui ajalehest lugesin, et olen nominent,» lausus ta. «Muusika, teater, tekstide loomine või sündmuste korraldusele kaasaaitamine – olen kogu aeg kõige sees olnud ega oska seda ränga tööna võtta.»

Ants Välimäe puhul on veel esile tõstetud seda, et ta on aktiivne kultuuritarbija, taidleja, looja, arvamusliider, kultuurikorraldaja, ühiskondlikkusse ja kogukondlikusse tegutsemisse panustaja. Ta on ka hinnatud õhtujuht ja pulmaisa, harrastusnäitleja, muusika- ja kultuuritöötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles