Jahimehed nägid haruldast kiskjat

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinlane Lauri Tammik pildistas ahmi 2015. aasta suvel Soomes Viiksimos, mis asub Helsingist ligi 600 kilomeetri kaugusel. «Teda tuli ikka varitseda, panin sööda välja ja selle peale tuli,» ütles ta.
Tallinlane Lauri Tammik pildistas ahmi 2015. aasta suvel Soomes Viiksimos, mis asub Helsingist ligi 600 kilomeetri kaugusel. «Teda tuli ikka varitseda, panin sööda välja ja selle peale tuli,» ütles ta. Foto: Lauri Tammik

Viimasel kahel aastal on jahimehed Endla looduskaitseala ümbruses näinud looma, kes nende veendumuse järgi on ahm. Kaljukassile viitavat ka jäljed lumel ja tapatööd väiksemate koduloomade kallal.

Santovi külas veiseid kasvatav Jüri Ilves sõnas, et juttu sealkandis ringi liikuvast ahmist ehk kaljukassist usuvad vähesed, aga neid, kes on teda või tema jälgi oma silmaga näinud, on peale tema teisigi.

Ilvese teada on hüplevalt edasi liikuvat looma oma silmaga näinud vähemalt kolm inimest. «Eks nägijaid või olla rohkemgi, aga kes ei tea, ajavad kähriku või mägraga segamini,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles