Fotod ja videod: tuli tappis noore pere unistuse oma kodust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 12.31 said päästjad väljakutse Türi valda Lokuta külla, kus põles kahekordne ehitusjärgus eramu.

Majas kedagi alaliselt ei elanud. Tegemist oli noorele perele kuuluva majaga, mis muutus põlengu tagajärgel elamiskõlbmatuks. Noortel oli kindel siht: kolida lähikuudel päris oma koju.

Pealtnägija kirjeldusel olid loetud minutid pärast päästjate kohalejõudmist maja katusest juba leegid väljas.

Tulekahju põhjus pole teada. Süütamist noored ei uskunud. Elektri- ja küttesüsteemi viga samuti mitte. Maja köeti viimati eile.

Põlengule reageerisid Paide, Vändra ja Türi kutselised päästjad ning Käru ja Väätsa vabatahtlikud ning Paide operatiivkorrapidaja. Lääne Päästekeskuse pressiesindaja Katariina Vaabel ütles, et hetkel on tulele piir pandud, kuid kustutustööd veel käivad.

Ükski inimene tulekahjus kannatada ei saanud.

«Kuigi majas kedagi alaliselt ei elanud, on õnnetus kindlasti suur,» tunnistas ta. «2015. aastal toetas Türi vald kahel korral ühekordse toetusega tulekahju ohvreid. Ka antud korral võtame me perega kindlasti ühendust ning uurime, kas ja kuidas me saame aidata. Ma ei pea siinkohal silmas ainult rahalist abi, vaid vallal on spetsialistid abiks võtta ka näiteks ehitustegevust planeerides.»

Vallavanem lootis, et inimestel oli olemas kindlustus, mis aitaks põlenud maja taastada. «Kõigepealt tuleb aga juhtunust püüda toibuda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles