Riik aitab uuendada kaugküttesüsteeme 70,5 miljoni euroga

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Kristen Michal allkirjastas Eesti kaugküttesektori ümberehituseks mõeldud investeeringute toetuse mahuga 70,5 miljonit eurot, et langetada soojuse hinda ja eelistada Eesti taastuvtooret.

Michali selgitusel toetab riik nii katlamajade kui ka kaugküttevõrkude uuenduseks tehtavaid investeeringuid, samuti saavad toetust uued kaugküttevõrguga liitujad. „Meie plaan tõhustada soojuse tootmist ja jaotamist, mille tulemusena langeb tarbijatel soojuse hind. Katlamajade renoveerimisel on rahaliselt mõistlik eelistada kohalikke odavamaid kütuseid, nagu hakkepuit ja turvas. Taastuvtoore on vähem mõjutatud välistest hinnakõikumistest ning loob töökohti ja tulu Eesti metsasektorile,“ ütles Michal.

Toetuse taotleja saab olla soojusettevõtja või kohalik omavalitsus, olenevalt sellest, kes piirkonnas kaugkütteteenust pakub. Üks põhitingimus toetuse saamisel on soojusmajanduse arengukava, milles on analüüsitud kaugkütte jätkamise majanduslikku mõttekust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles