Suurtele põletusseadmetele kehtivad karmimad nõuded

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Lugeja foto

Jaanuarist 2016 kehtivad suurtele olemasolevatele põletusseadmetele ehk 50 MW või suurema võimsusega elektrijaamadele ja katlamajadele karmimad saasteainete heite piirväärtused.

Uued heite piirväärtused sätestav tööstusheite seadus jõustus 2013. aasta juunis ning tööstusheite direktiiviga määrati olemasolevatele suurtele põletusseadmetele üleminekuaeg kuni 1. jaanuarini 2016.

Kõige suuremad muudatused puudutavad tahketel kütustel töötavate suurte põletusseadmete heite piirväärtusi ning põlevkiviõli jääkgaaside põletamist. Tahkete osakeste, lämmastikoksiidide ning vääveldioksiidide heite piirväärtused tahkele kütusele karmistuvad vähemalt kaks korda. Põlevkivi põletusele varem kehtinud minimaalne väävliärastusaste on edaspidi praeguse 65% asemel 95% ehk ainult 5% põlevkivis sisalduvast väävlist on lubatud viia välisõhku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles