Jääradadel uljalt hullamine võib lõppeda kehvasti

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Väätsa paisjärvele aastaid jäärada rajanud Igor Roosmaa meelest ei tohiks juhioskuste arendamiseks jää- ja lumeradadel sõitu peljata. Samas, liiga uljaks minnes tehnika saada viga.

Igor Roosmaad on jäärada rajama kannustanud soov pakkuda teistelegi sõiduvõimalust. «Mul on motohuvi olnud väiksest peale ja jäärajasõit meeldib väga, tegutsema kannustab puhas fanatism!» lausus ta.

Roosmaa meelest on jää- või lumerajasõit igati kasulik: puht sportlikus mõttes kahanevad harjutamise tulemusel mõõduvõttude ringiajad, teisalt suureneb juhi sõiduvilumus, mis on oluline ka (tava)liikluse ohutuse seisukohalt. «Jäärajal on ülioluline korralik rehv, jää pind on eri kohtades erisuguse karedusega ja seega kõigub ka rehvi rajaga nakkumine,» selgitas ta. «Rajal saab selgeks põhitõde, et kiirus tuleb valida vastavalt oludele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles