Türi linn hakkab juubeldama

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21.03.2015. Öösel kell 00.45 tulid inimesed Türi kultuurikeskuse juurde kevadet tervitama. Inimeste rõõmuks mängis trumme Türi maskott Murumoor
21.03.2015. Öösel kell 00.45 tulid inimesed Türi kultuurikeskuse juurde kevadet tervitama. Inimeste rõõmuks mängis trumme Türi maskott Murumoor Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

2. juulil 1926 sai Türi alevist linn, mis 23. oktoobril 2005 muudeti vallasiseseks linnaks ja tähistab tänavu 90. sünnipäeva.

Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann tunneb rõõmu, et Türi kui aedlinn on tänaseks kogu Eestis tuntud kevadpealinnana ning linnast on kujunenud väärikaks vallakeskus ja kaasaegne paljude võimalustega elukoht. „Siinsed elanikud armastavad ja hindavad oma kodulinna ning Türist on kujunenud ka kultuurisõprade ja loovate inimeste kohtumiskoht,” lisas Siemann. „Linna tähtpäeva puhul on kavas mitmekesine programm, et rõõmustada ennast ja külalisi.”

Türi linna aastapäevale pühendatakse alates jaanuarist kuni juulikuu lõpuni erinevaid ettevõtmisi. Türi raamatukogus saab tutvuda Türiga seotud erinevate  raamatute väljapanekutega ning Türi muuseumis põhjaliku ülevaate linna ajaloost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles