Türi neiu osutus parimaks naisnäitlejaks

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaudia Tiitsmaa
Klaudia Tiitsmaa Foto: Kristo Kivisoo

Viljandi teater Ugala tähistas eile oma 96. sünnipäeva ja jagas kolleegipreemiaid.

Sünnipäevapeol anti kätte auhinnad parimatele tegijatele, kes pälvisid kolleegide tunnustuse möödunud aasta tegude eest. Ugala teatel selgusid tulemused majasisese hääletuse põhjal.

Ugala teatrijuhi Kristiina Alliksaare sõnul oli 2015. aasta neile eriline – ühte aastasse mahtus teatrirahva jaoks nii Vaksali majaga hüvastijätt, remondiootus, ajutise teatrisaali ehitus Pargi tänavale ning selle kõrval ebatavalistes paikades etenduste andmine. Seejuures õnnestus teatril jätkata tavapärast repertuaariteatri rütmi – lavale jõudis 11 uuslavastust, anti 278 etendust üle Eesti ning külastajaid koguti üle 53 800.

Enim külastajaid ehk üle 9000 kogus lastelavastus „Cipollino seiklused“ , Martin Alguse komöödiat „Kaheksajalg“ vaatas üle 4400 inimese ning Tanel Ingi lavastust „Amalia“ üle 4000 külastaja. Viimane võitis kevadel Ugala publikupreemia „Kuldõun“ ka parima lavastuse kategoorias.

Eile õhtul olnud kolleegipreemiate jagamisel sai parima naisnäitleja tiitli Klaudia Tiitsmaa Amalia rolli eest lavastuses „Amalia“, lisaks oli Klaudia Tiitsmaa lõppenud aastal Ugala kõige hõivatum naisnäitleja: ta tegi kaasa 104 etenduses.

2015. aasta mais jagatud Ugala publikupreemiatel pälvis parima naisnäitleja Kuldõuna samuti Klaudia Tiitsmaa, kelle kanda oli peaosa Ugala teatri lavastuses "Amalia", samuti Katharina, Krista ja Yolanda rollid lavastuses "Hirm sööb hinge seest" ning Nora roll lavastuses "Kaheksajalg".

Publik sai hääletada oma lemmikute poolt kahe nädala jooksul nii interneti vahendusel kui ka teatrit külastades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles