Fantoomnaine jahib Järvamaa eakate vara

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Sel nädalal hoiatas Lääne prefektuur hoiatab peamiselt eakaid inimesi kimbutava naise eest, kes kasutab erinevaid ettekäändeid inimeste eluruumidesse sisenemiseks, et siis asju varastada.

Järvamaal tegutseb senitabamata fantoomnaine juba 2014. aasta suvest. Nimelt sõidab Ambla vallas ringi tume universaalkerega auto, mille roolis on tumedapäine naisterahvas. Sõitmisest polegi midagi, kuid kohalikud inimesed kurdavad, et see naine siseneb ilma kutsumata inimeste kodudesse.

Ambla valla sotsiaalnõunik Katre Mägi kirjutab vallalahes, et on olnud juhuseid, kui naisterahvas astub sisse korterisse või eramusse, kui välisuks on lukustamata. «Vanematele inimestele on pakkunud ta tavaliselt müügiks  riideesemeid (meenutavad rohkem äraviskamisele kuuluvaid), noorematele on mett,» lausus ta. «Kui  kutsumata külaline on kindlaks teinud, et vanainimene viibib üksinda kodus, siis võib juhtuda, et tema lahkudes on tühjendatud ka eluruumi omaniku rahakott. Samuti ei pea naisterahvas paljuks talle silma jäänud erineva toidukraami omastamist. Märgatud on teda liikumas just reedeti ja laupäeviti. Käravetel on teada juhtumid, kui ta  on jätnud oma auto Marlii poe esisele platsile või vana töökoja juurde ja siis hakanud  trepikojast trepikotta kõndima ning kodudes "oma kaupa" pakkuma. Tegu ei ole enam ühe või kahe korraga, neid juhtumeid on teada juba rohkem.»

Selleks et kaitsta end ja oma lähedasi pahatahtliku külalise eest, soovitas Katre Mägi hoida korteri, eramu, kortermaja uksed lukus. «Kindlasti teavitage oma üksi elavaid eakaid vanemaid, naabrimemmesid-taate ja manitsege neid olema ettevaatlikud võõraste sisse laskmisel oma kodudesse."

Kui teil on informatsiooni, ebameeldivaid kokkupuuteid kirjeldatud naisterahva tegudega, siis andke sellest teada Ambla vallavalitsuse telefonile 5347 3327 või piirkonnapolitseinik Mati Seirele telefonil 517 8589.»

Kuigi saladuslik naine kimbutab Ambla valla eakaid juba pikalt, pole õnnetunud teda kindlaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles