Järvamaal ronis mees põleva kortermaja aknast köie abil välja

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna varastel hommikutundidel said päästjad teate kortermaja põlengust Kareda vallas Peetri alevikus. Kuna maja trepikoda oli paksult suitsu täis, päästis põleva korteri kohal elanud mees end köie abil aknast alla ronides.

1. jaanuari hommikutundidel ehk kell 7.49 teatati häirekeskusele, et Kareda vallas Peetri alevikus oli kahekordse kortermaja trepikoda suitsu täis. Sündmuskohal selgus, et maja esimesel korrusel ühes korteris põles magamistuba. Esialgsetel andmetel võis põleng alguse saada ülekuumenenud soojapuhurist. Korteris olnud inimese sõnul ärkas ta suitsulõhna peale, majast sai ta ise välja, kuid sündmuskohal tegeles temaga kiirabi.

Terve korter sai suitsu-ja kuumakahjustusi. Näiteks oli põlenud korteris kuumus nii suur, et korteri teises otsas asunu elutoa laest sulas suitsuandur alla.

Tuulutamist vajasid ka maja üle jäänud seitse korterit. Põlenud korteri peal asunud korteri elanik Allan Ollin ronis aga enne päästjate saabumist köie abil korteri aknast välja.

Mehe ütlust mööda proovis ta väljuda esmalt majast koridori kaudu, kuid see olnud nii paksu suitsu täis, et ta sellest mõttest loobus. "Vaatasin hommikul veel unisena telerist multikaid, kui esikus asunud suitsuandur mind lõplikult äratas ja voodist välja ajas," sõnas Ollin. Ta usub, et olnuks tal vannitoa ja tualeti uks avatuna, jõudnuks ventilatsiooniavade kaudu suits varemgi tema korterisse.

Päästjad likvideerisid põlengu kell 9.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles