Paide politseitöötaja astus kriminaalkorras karistatud Keskerakonnast välja

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aastaid Keskerakonda kuulunud Paide politseijaoskonna patrulltalituse spetsialist Mart Mikson astus parteist välja, sest ei pea õiguskaitseorgani töötajana õigeks kuuluda ühendusse, mida on kriminaalkorras karistatud.

Miksoni selgitusel langetas ta otsuse siis, kui jõustus Keskerakonda süüdimõistev otsus ja partei esimees Edgar Savisaar kritiseeris üldkogul õiguskaitseorganeid. «Mina olengi selle õiguskaitseorganisatsiooni osa,» lisas ta.

Mikson kuulub Paide linnavolikogus Keskerakonna fraktsiooni, aga sealt ta lahkuda ei kavatse. Ta selgitas, et kandideeris valimistel Keskerakonna nimekirjas, mistõttu ei pea õigeks hakata volikogus hääletama koos mõne teise erakonna inimestega.

Et Paide võimuliidul, kuhu kuulub ka Keskerakond, on linnavolikogus kõigest ühehääleline enamus, tähendaks Miksoni liitumine opositsiooniga võimuliidu kukkumist, kuid Mikson kinnitas, et võimupööret ta ei plaani. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles