Vesi ja elekter tõid Järvamaale talve

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses on viimastel päevadel käinud tõeline lumetegu. Kohalikud mehed Indrek Tommula (vasakul) ja Ivo Tuherm hoiavad silma peal kahe lumekahuri tööl.
Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses on viimastel päevadel käinud tõeline lumetegu. Kohalikud mehed Indrek Tommula (vasakul) ja Ivo Tuherm hoiavad silma peal kahe lumekahuri tööl. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pühapäeval hakkasid Valgehobusemäe suusa- ja talvekeskuses tööle lumekahurid, et kauaoodatud külmakraadide toel veest ja elektrist kohapealseid olusid talvisemaks muuta. Masinad pole vahepeal seiskunudki.

Üks lumekahur tootmas kunstlund mäele ja teine tuubirajale, rajatraktor kahureid nügimas-trügimas ja mehed voolikuliine sättimas – Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse projektijuht Kalju Kertsmik tunnistas, et kunstlume tootmine, täpsemalt tootmise õige ajastus on aasta kõige närvesöövam aeg.

Esimene kunstlumi tuli kahureist pühapäeval kell 11.30 ja edasi pole töömeestel ööl ega päeval vahet olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles