Koigi lennuväljale kerkib betoonangaar

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti langevarjukeskuse mehed Aigar Rooba (vasakul) ja Mart Sooba olid ühed neist, kel tuli Koigi lennuvälja äärde ajutise varjualuse püstitamisel muskleid pingutada.
Eesti langevarjukeskuse mehed Aigar Rooba (vasakul) ja Mart Sooba olid ühed neist, kel tuli Koigi lennuvälja äärde ajutise varjualuse püstitamisel muskleid pingutada. Foto: Dmitri Kotjuh

Viimased poolteist aastat Eesti liitlaste seas kasutust leidnud Koigi murulennuvälja äärde Eesti langevarjukeskuse maale on betoonelementidest kerkimas ajutine lennukikuur.

Sõjaväe langevarjuklubi juht Mihkel Haug selgitas, et ehitus­elemendid on saadud Jalax ASilt. «Küsisime nende territooriumil ladustatud betoon­elemendid endale ja nad lahkelt andsid,» selgitas ta. «Ajutine angaar ongi katseprojekt. Kui paneelid peavad vastu, julgeme sinna oma väikse Cessna talveks peitu panna. Kevadel võtame käsile juba tõsisemad ehitusplaanid.»

Sellisel varjualusel on mitu eesmärki. «Ruumi oleks vaja juurde ka langevarjude pakkimiseks, ruumivajadus kerkis teravalt esile suvistel liitlastega koos peetud õppustel,» lausus Haug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles