Paberiteta 21aastaselt tipprestorani kokaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aravetelt pärit Geir Pärtel tuli küll pärast põhikooli lõppu just siia, Järva kutsehariduskeskusse, kokaks õppima, kuid katkestas õpingud poole aasta pealt, et hakata tööle sušikokana.
Aravetelt pärit Geir Pärtel tuli küll pärast põhikooli lõppu just siia, Järva kutsehariduskeskusse, kokaks õppima, kuid katkestas õpingud poole aasta pealt, et hakata tööle sušikokana. Foto: Dmitri Kotjuh

Kõik sai alguse sellest, et Aravetelt pärit Geir Pärtel pidi juba noorena endale ise süüa tegema, seejärel hakkas 16aastaselt sušikokaks ja lõpuks viis julge pealehakkamine ta Eesti ühe tipprestorani Chedi kokaks.

Kui Geir Pärteli (21) ema tema hilisemas lapsepõlves laevale tööle läks ja isa töötas pealinnas, pidi ta tihti nii enda kui ka õe söögipoolise eest hoolitsema. «Olen pidanud juba varakult kodus üksi toime tulema ja süüa tegema, läksin varakult iseseisva elu peale,» ütleb ta.

Nii hakkaski Pärtel juba koduköögis toiduaineid kokku sobitama ja põnevaid roogi katsetama. «Mõnikord kukkus päris hästi välja ja eks sealt see pisik tuligi,» lisab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles