Rahvamuusikute kokkutulekusarja avavad viiulimängijad

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Violina: Johanna-Marie Ainomäe, Käll Haarde ja Daana Ots.
Ansambel Violina: Johanna-Marie Ainomäe, Käll Haarde ja Daana Ots. Foto: violinamusic.com

10. jaanuaril kell 11 algab Türi kultuurikeskuses Kesk-Eesti rahvamuusikute kokkutulek. Oodatud on kõik Kesk-Eesti viiulimängijad, meistrid ja huvilised.

Vanalinna ja Lasnamäe muusikakooli viiuliõpetaja, pärimusmuusik ning laste viiuldajate ansambli Tuuleviiul juhendaja Kristi Alas jagab oma kogemusi ja oskusi.

«Räägime viiulist, proovime rahvaliku viiulimängu tehnikaid, mängime viiulit, õpime Kesk-Eesti lugusid, räägime ka pilli hooldusest,» tutvustass rahvakultuuri keskuse rahvakultuurispetsialist Lili Välimäe. «Kõik need, kes ei oska viiuliga veel midagi peale hakata või on veidi saanud viiulit mängida, aga tunnevad end selles vallas endiselt ebakindlalt – tulge osalege! Kui oled vanaisa kapi otsast leidnud suguvõsa vana viiuli ja sul on tekkinud kiusatus järele proovida, kuidas ja millist häält see pill teeb, tahad teada ja osata Kesk-Eesti pillilugusid ning tahad kuuluda Kesk-Eesti rahvamuusikute perre, siis pead tingimata kohal olema!»

Parimaks korralduseks anna aegsasti oma tulekust teada aadressil lili@rahvakultuur.ee või tel 5343 9531.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles