Vodjal õpetavad lapsi hobused

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vodja kooli perenaine Annika Crasta (paremal) ja õppejuht Riina Põldvee ning remonditud tallis uue kodu leidnud hobustest õpetajad Essa (paremal), Apsakas ja Amor on uueks aastaks ning täistuuridel töötavaks VAU hobukooliks valmis.
Vodja kooli perenaine Annika Crasta (paremal) ja õppejuht Riina Põldvee ning remonditud tallis uue kodu leidnud hobustest õpetajad Essa (paremal), Apsakas ja Amor on uueks aastaks ning täistuuridel töötavaks VAU hobukooliks valmis. Foto: Dmitri Kotjuh

Mulgimaa juurtega Essa, Vormsilt pärit Apsakas ja Kaalepis kasvanud Amor on saanud Vodjal juba ligi neli kuud õpetajaametiga harjuda. Tõsisem töö algab neil hobustest õpetajatel uuel aastal.

Järvamaal Vodja mõisas asuv Rocca al Mare kooli Vodja individuaalõppekeskus ehk Vodja kool on koolipere kinnitusel ainus Eestis, kus  õpetajad on ka hobused.

Kõik sai alguse sellest, kui kooli perenaiseks tulnud Annika Crasta oma sünnipäeval särasilmselt hobustest unistas. Peol viibinud Vodja kooli õppejuht ja sotsiaalpedagoog Riina Põldvee innustas igati unistusi teoks tegema ja selleks võimalusi otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles