Vaata, kes kandideerivad spordi-, noorsoo- ja kultuuripreemiatele

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti piimandusmuuseumi direktor Ants Välimäe.
Eesti piimandusmuuseumi direktor Ants Välimäe. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

21. detsembril lõppes taotluste vastuvõtt JOLi väljaantavatele maakonna spordi-, noorsoo- ja kultuuripreemiatele. Lõppenud on taotluste vastuvõtt ka kultuurkapitali preemiatele.

Kokku esitati omavalitsuste liidule 15 kandidaati, enim taotlusi on sel aastal kultuurihoidja kategoorias, kus on 5 kandidaati. Parima noorsootöötaja preemiale on üks, kultuurielu edendajale kaks, parima kollektiivi preemiale kolm ja spordiedendaja preemiale neli kandidaati. 

Järvamaa spordiedendaja preemiale kandideerivad Jaan Rahe, Maarika Jäätma, Janno Viilup ja Mati Sadam. Parima noorsootöötaja preemiale on esitatud Helen Trug.

Kultuurielu edendaja preemiale kandideerivad Lili Välimäe ja Anne Toomistu. Kultuurihoidja preemiale on esitatud Malle Nööp, Marju Mändmaa Sirje Grauberg, Tea Saar ja Ülle Jääger. Parima kollektiivi preemiale kandideerivad Türi kultuurikeskuse meesansambel Avaja, orkester Türi ja Albu segakoor Sink-Sale-Proo.

Lõppenud on taotluste vastuvõtt ka kultuurkapitali maakonnapreemiatele.

Kultuurkapital annab välja preemiaid kuues kategoorias: kultuuritegija, sporditegija, kultuurisündmuse, spordisündmuse, kultuuripärli ja elutöö preemia, kuhu on kokku esitatud 17 kandidaati.

Järvamaa kultuuritegija preemiale kandideerivad Ulvi Tamm, Ants Leppoja ja Lili Välimäe. Kultuurisündmuse kategoorias kandideerivad üle-eestilised käsitööpäevad Järvamaal, Kukemuru Ambient festival ja jalgrattamuuseumi avamine Järvamaal. Sporditegija kategoorias kandideerivad Paul Poopuu ja Janno Viilup. Spordisündmusele kandideerivad Paide-Türi rahvajooks, Ambla valla seeriavõistlused, Eesti meistrivõistluste II liiga finaalturniir ja Järvamaa orienteerumisteisipäevakud. Kultuuripärlile on esitatud Lili Välimäe, Ants Välimäe ja Kaido Kirikmäe. Elutööpreemia kategoorias kandideerivad Otto Männa ja Tiiu Saarist.

Järvamaa spordiliidus toimub parimate sportlaste selgitamine hääletamise teel. Hääletuskeskkond on avatud 28. detsembrini.

Järvamaa parimate tunnustamine toimub koos maakonna spordiliidu ja kultuurkapitaliga 8. jaanuaril Türi kultuurikeskuses.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles