Villa omanik tahab jõeäärsele märgalale paisjärve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albus asuva Jäägri villa omanik Valeri Homin näitab Ambla jõe ääres märgala, mis kevadise suurvee ajal ja siis, kui veetase on kõrge, on nagunii vesine ja üle ujutatud. Tema meelest võiks siin inimeste rõõmuks laiuda kuni hektarine järv.
Albus asuva Jäägri villa omanik Valeri Homin näitab Ambla jõe ääres märgala, mis kevadise suurvee ajal ja siis, kui veetase on kõrge, on nagunii vesine ja üle ujutatud. Tema meelest võiks siin inimeste rõõmuks laiuda kuni hektarine järv. Foto: Dmitri Kotjuh

Läbi Albu valla looklev Ambla jõgi ujutab tihti Albus kahel pool maanteed üle rohualad ja tekitab mõneks ajaks kaunid veesilmad, Jäägri villa omanik Valeri Homin aitaks loodusnähtusele kaasa, et tekiksid püsivad veesilmad.

Ambla jõgi suundub Sääskülast Albu poole nii, et läheb Kaalepi–Lehtmetsa maantee alt läbi ja lookleb mööda ka Jäägri villa tagant. Täpselt selles kohas on kevaditi suurvee ajal ja siis, kui veetase on kõrge, mõlemalt poolt maanteed rohualad vesised ja üle ujutatud.

Kas kaevata tiik või paisutada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles