Järvamaa tüdruk proovib kätt maailmapanganduses

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi valla Laupa põhikoolis kooliteed alustanud Anna Simmul tuleb alati kodukanti heameelega, et külastada vanavanemaid, koolikaaslasi ja sugulasi.
Türi valla Laupa põhikoolis kooliteed alustanud Anna Simmul tuleb alati kodukanti heameelega, et külastada vanavanemaid, koolikaaslasi ja sugulasi. Foto: Dmitri Kotjuh

Esimesed neli kooliaastat Türi valla Laupa põhikoolis õppinud Anna Simmul on pärast Inglismaale elama asumist astumas esimesi tööelusamme maailmapanganduses.

Endise õpilase külaskäigust kooli andis teada Laupa põhikooli direktor Kaarel Aluoja, kel oli uhke tunne kuulda ühe endise õpilase nii vahvast lennust, kui seda on töö Inglismaa, Prantsusmaa ja Ameerika pankadega. «Päris igapäevane pole kindlasti seegi, et ingliskeelses keskkonnas 22aastaseks sirgunud neiu räägib siiani vabalt eesti keelt, kusjuures meie juures kooliteed alustades olid tema kodused keeled vene ja inglise keel,» lausus ta.

Tunniajaseks vestluseks kutsus Anna Simmul meid vanavanemate koju Kolusse. «Loodetavasti teile sobib, sest edasi pean kiirustama rongile,» teatas ta kindlal häälel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles