Paide võibki saada kutselise teatri

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavakunstikooliga koostöös jõuab märtsis Paide kultuurikeskuse lavale Peeter Raudsepa juhendatava 27. lennu diplomilavastus «Ekke Moor», milles peaosa mängib Paide noormees Karmo Nigula (paremal valges). Ühe võimaliku koostööpartnerina näevadki Paide Linnateatri eestvedajad Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli.
Lavakunstikooliga koostöös jõuab märtsis Paide kultuurikeskuse lavale Peeter Raudsepa juhendatava 27. lennu diplomilavastus «Ekke Moor», milles peaosa mängib Paide noormees Karmo Nigula (paremal valges). Ühe võimaliku koostööpartnerina näevadki Paide Linnateatri eestvedajad Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli. Foto: Irina Mägi, VAT Teater

Arvamusfestivalil kõva häälega välja öeldud mõte Paide linnas asuvast professionaalsest teatrist ei tundu asjaosalistele utoopilisena, pigem on muutunud aja jooksul usutavamaks.

Paidele annaks oma, professionaalne teater juurde nooruslikkust ja sisusügavust, usuvad nii Paide linnapea Siret Pihelgas kui ka Rahvusooperi Estonia direktor ja Paide kultuurikeskuse nõukoja liige Aivar Mäe.

Paide kultuurikeskuse remondi ja arenduse oma südameasjaks võtnud Mäe selgitas, et kuigi Paides annavad külalisetendusi kõik Eesti kutselised teatrid ning leping Eesti Kontserdiga toob linna vähemalt kümme kontserti aastas, annaks professionaalne teater linnale palju juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles