Tormikahjude hüvitussumma küündib 500 000 euroni

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Kindlustusseltside esialgsete andmete põhjal on seoses äsja laastanud tormidega täna pealelõunase seisuga registreeritud ligi 300 kahjujuhtumit hinnanguliselt poole miljoni euro väärtuses. Täpne hüvitamisele kuuluv kahjusumma ja juhtumite arv selgub paari nädala pärast, kui kõik kahjujuhtumi teated on laekunud.

Eesti kindlustusseltside liidu tarbijahariduse valdkonnajuht Jaanika Käärst ütles, et kindlustusseltsidele on enamasti teatatud varakahjudest (katuste ning varaga seotud kahjud), kuid on ka sõidukikindlustuse kahjusid (kasko), kus tugeva tormituule tõttu on autole langenud puu. Kahjujuhtumi kiirema ja tõhusama menetluse eesmärgil tuleks kahjustustest teha esimesel võimalusel pildid ning võimalusel rakendada meetmeid edasiste kahjude vähendamiseks.

"Kindlustus hüvitab küll tekkinud kahju, aga mida suurem see on, seda rohkem võtab kahjustatud eseme taastamine aega. Seetõttu on kõigi – nii kindlustusandjate kui ka kannatanute ning kindlustusvõtjate ühistes huvides, et kahjud oleks võimalikult väikesed," selgitas ta.

Kindlustusseltside liit on Eestis tegutsevaid kindlustusandjaid ühendav organisatsioon, mis loodi 15. veebruaril 1993. aastal. Liidu eesmärk on esindada oma liikmete ühiseid huve kindlustussektori ning kogu riigi sotsiaal- ja majanduskeskkonna edendamisel. Kõik Eestis tegutsevad kindlustusandjad on kindlustusseltside liidu liikmed. Liit omakorda on Euroopa kindlustusandjate ühenduse Insurance Europe liige. Eesti kindlustusseltside liid teeb koostööd Eesti liikluskindlustuse fondiga, mille liikmed on liikluskindlustuse kindlustusandjad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles