Lääne prefektuur jagas sellel nädalal ligi 2500 helkurit

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Paide gümnaasium

Käesoleval nädalal pöörasid Lääne prefektuuri haldusalasse jäävate maakondade politseiametnikud suuremat tähelepanu kergliiklejate ohutusele. Politseinikud kontrollisid jalakäijate helkuri kandmist kõikides maakondades ja eraldi fookuses olid koolide ümbrused. Helkurita jalakäijatele jagati kokku pea ligi 2500 helkurit ja lisaks sellele aidati rattatulede komplektiga rattureid, kellel vajalikud tuled puudusid.

Lääne prefekt Kaido Kõplase sõnul tingisid senisest mahukama kontrolli hiljutised traagilised liiklusõnnetused kergliiklejatega. „Inimeste teadlikkus liikluses valitsevatest ohtudest ja sellest, kuidas neid ära hoida, on tõusnud. Sellest hoolimata teeb jätkuvalt muret see, et levinud on hoiak, justkui oleks helkur ja selle kandmine oluline seadusest tulenevalt. Lihtsustatult öeldes, et kui politsei kontrollib, siis tuleb helkurit kanda. Õnneks on järjest rohkem inimesi, kes mõistavad, et helkuri kandmine pimedal ajal on oluline ennekõike iseenda turvalisusest lähtuvalt. Palun kandke hoolt, et kõik teie pere liikmed ja lähedased oleksid helkuriga varustatud ning kodudes oleks neid varutud piisav kogus, et ükski inimene ei peaks kodust väljuma ilma hädavajaliku helkurita.“

Lääne prefektuuri ametnike täiendav töö kergliiklejate nähtavuse suurendamiseks liikluses jätkub ka järgmistel nädalatel.

Sellel aastal on liikluses hukkunud kokku 63 inimest. Nende hulgas on jalakäijaid 21. Alates 1. novembrist on üle Eesti liikluses hukkunud 10 jalakäijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles