Pussnoaga seapea ukse ees kohutas meest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Mändla

Täna varahommikul sai osaühing Paistevälja üks juhtidest Mihkel Mändla täieliku šoki, kui koduuksest väljudes avastas, et keegi on öösel tema trepile toonud seapea, millel on pussnuga keset laupa löödud.

Peamiselt piimakarjakasvatuse ja maaharimisega tegeleva OÜ Paistevälja taimekasvatuse juht Mihkel Mändla on kimbatuses ega oska esiti sellise tembu kohta midagi arvata. «Tegelen küll ettevõtlusega ja kadedaid inimesi on alati, aga isiklikult ei suuda ma küll midagi välja mõelda, mis kellegi sellise teoni viia võis,» lausub ta.

Mändla sõnab, et kirja ega ühtki muud vihjet polnud pussnoaga seapea juurde jäetud.

Mändla hakkas hommikul kell pool kaheksa tööle minema. «Suhteliselt pime oli ja vaatasin, mis tont see siin on,» meenutab ta.

Esimene mõte oli tal, et keegi sõpradest teeb nalja. «Siis hakkasin mõtlema, et mul ei ole selliseid sõpru, kes nii lolli nalja teeks,» lausub ta.

Mändla lisab, et ka pussnuga seapea sees paistis olevat väärtuslikum.

Mändla elab Järva-Jaani alevis ja tema hoovi poole on kokku kuue pere elamu aknad. Hiljuti läks tal ka automaatne välivalgustus katki, mis eelmisel öösel ei töötanud.

Varem pole Mändla kordagi oma elus niisuguste asjadega kokku puutunud. «Pole keegi veel ähvardanud mind ära tappa, kõhe, hirmus ja imelik on olla,» ütleb ta. «Pole kriminaalsete asjadega tegelenud, arved on makstud, kohtukaasuseid pole, isiklikke tülisid pole olnud.»

Tööpäeva keeras see temp Mändlal samuti tuksi, sest pärast seapea leidmist ta tööle ei läinudki, vaid asus politseiga asju ajama. «Politsei viis selle minema ja alustasid menetlust,» märgib ta.

Ka nädalavahetuse meeleolu on kehv. Mändla lubab tuled tubadesse ja õue põlema jätta ja vaevalt rahulikult puhata saabki. «Elu siin Eestis hakkab kuidagi nahka minema – kas hakkame nüüd kõik relvistuma? Täitsa jama!» ütleb ta.

Veidi jagub Mändlal musta huumori soontki hirmsa teo juurde ja ta ütleb, et tembutaja oleks võinud siis juba jalad ka tuua, oleks saanud korraliku süldi keeta.

Mändlal on siiski väike lootus, et ehk aeti tema koduukseesine teiste omaga sassi. «Ehk on see lihtsalt arusaamatus?» ütleb ta õlgu kehitades. Tema ettevõte ei tegele isegi seakasvatusega mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles