Toidupank teeb Türil ja Paides viimase kogumise

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

11. ja 12. detsembril kutsub Toidupank eestlasi taas toidukogumispäevadel osalema. Kaasa võib lüüa nii vabatahtliku kui toiduannetajana.

Järvamaal kogutakse neil päevil kaupa Paide Maksimarketis ja Türi Konsumis. Need on selle aasta viimased toidukogumispäevad. Üle Eesti osaleb aktsioonis 18 linna 37 kauplust.

Vabatahtlikud saavad end juba praegu registreerida veebilehel osale.toidupank.ee (registreerumisvorm sisaldab kõiki kauplusi ja täpseid vahetuste aegu). Maakondlikud toidupangad ootavad omale appi aktiivseid inimesi, ettevõtteid ja sõpruskondi. Töö toimub üldjuhul kolmetunnistes vahetustes: kell 12–15 ja 15–18, kuid on ka erandlikke kauplusi, kus vabatahtlikud kas alustavad varem või lõpetavad hiljem.

Vabatahtlikud jagavad infot ning aitavad kokku koguda annetatud toidukauba, mis jõuab järgnevate nädalate jooksul piirkondliku toidupanga kaudu kohalike vaesuses elavate peredeni.

Ülevaate, mismoodi vabatahtlike tegevus toidukogumispäevade raames välja näeb, saab videost.

Eesti Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi heategevusfondi ja Swedbanki poolt selleks, et leevendada vaesusprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu: toidupangad võtavad kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaega ületavaid ja/või defektsed tooteid, komplekteerivad vabatahtlike abiga toiduabikastid ja jagavad need laiali puudustkannatavatele peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ning jagades toitu neile, kel on sellest puudus.

Toidupank kuulub Vaesuse Vastu Võitlemise Euroopa Võrgustikku (EAPN Eesti).

ANNETA

Need, kes ei saa tulla appi vabatahtlikuna, kuid on valmis Toidupanga tööd püsivalt toetama, saavad seda teha annetuskeskkonna www.armastanaidata.ee kaudu. Ühekordse annetuse saab teha helistades annetustelefonidele: 900 9005 – annetad 2 eurot või 900 9010 – annetad 8 eurot.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles