Säreveres pererahvast otsinud suur heledat värvi koer kodus tagasi

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Täna Säreverest leitud heledat karva suur koer jõudis pererahvani. Selgus, et jooksuringilt tulnud säreverelasele tema koduni järgi jooksnud heleda karva suuremat kasvu hundikoer oli oma valvamise tööpostilt jooksu pannud koer Siim.

Koera perenaine Margit kõneles, et märkas  Säreveres puidutöökoda valvama pandud veidi alla aastase Siimu kadumist kella ühe paiku päeval, mil ta läks koera vaatama. „Siimu aed oli tühi.  Jalutasin ümbruses ja tallide juures, kuid ei leidnud. Kui ta vaemgi on jooksutiirul käinud, siis on ikka ise tagasi tulnud,“ sõnas ta.

Kui seekord Siimu ka tunni aja pärast polnud, sõitis Margit autoga koera otsides piirkonnas ringi. „Käisin Säreveres nii Mäe kui ka Põllu tänaval tiirutamas, kuid tuleb välja, et tema nautis sel ajal Anni kodus toamõnusid,“ lisas ta.

Nähes pilte peremeest otsivast koerast, tundis Margit nendel ära Siimu ja nüüdseks on koer valvuri tööpostil tagasi. Margit tänab kõiki, kes tema noort koera koju tagasi aitasid.

Kuigi Siimul on tööpostil oma jooksuaed, kipub ta ikkagi vahetevahel teda aiast välja laskvaid töötajaid üle kavaldama. Koera vahel lõbustamas käiv Margit teab, et kui kogu tähelepanu on Siimul, ei proovigi ta ka oma jooksuaiast väljas olles ära joosta. Nii kui tähelepanu hetkeks kaob, on koer maailma avastamas. „Ula peal Siim otsib kellegi, kellega koos olla ja liikuda. Ta tahab väga tähelepanu ja on ääretult sõbralik. Loodame, et vanusega lisandub talle tarkust enam territooriumil püsida,“ lisas Margit.

Täna lõuna paiku haakus jooksuringilt tulnud säreverelasega suuremat kasvu heleda karvaline koer ja nii kuni koduni, kus ta nüüd oma peremeest ootab.

Säreverelane Ann kõneles, et tavapäraselt jooksuringilt tulles tervitas teda teede ristmikul silda ületades sõbrlaiku olekuga suuremakasvuline hundikoera sarnane koer. Edasi kodupoole joostes märkas ta, et koer jookseb temaga kaasa. "Püüdsin siis seista ja teda isegi eemale ehmatada, kuid asjatult. Nii ta minuga koduni kaasa tuligi," sõnas naine.

Kodus pani Ann koheselt pildid ka suhtlusvõrgustikku Facebook, et peremees kadunud koerast kiiresti teada saaks. "Arvasin, et ju kellegi meie enda Särevere inimese oma. Oleme siin paljudele helistanud ka, jätnud sõna, et selline koer tuligi minuga meie koduni kaasa," lisas ta.

Kuna koera vastu pole keegi siiani huvi tundnud, muutus Ann juba murelikuks. "Kui nüüd lehe vahendusel ka koera omanik meieni ei jõua, siis tuleb hakata tema varjupiaka viimist organiseerima, sest endale meil koera võtta pole kuidagi võimalik," lausus ta.

Ann nimetas veel, et koer paistab olema korteis elanud, sest on nii hästi kasvatatud ja puhas loom ning mõistab kenasti käsklusi "Istu, " ja "Anna käppa".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles