Ka naine võib tüürida laeva maailmameredele

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüürimeheks õppiv Erika Lippur leiab, et vanadel laevadel on oma võlu.
Tüürimeheks õppiv Erika Lippur leiab, et vanadel laevadel on oma võlu. Foto: Genert Miller

Türi ühisgümnaasiumi lõpetanud Erika Lippur (20) valis edasiõppimiseks Tallinna tehnikaülikooli Eesti mereakadeemia tüürimehe eriala ehk näeb edasises elus laevu oma tahtele allumas. Suguvõsas on ta esimene meremees.

Müüdi, et meri ja naised ei käi kokku, murrab Erika kohe jutuajamise alguses. Tema laevajuhtimise teise aasta kursuse kahes rühmas on 32 üliõpilase seas neide kümme. «Kui käisin üheteistkümnendas klassis Tallinkis töövarjuks, siis seal oli üks tüürimees samuti naine,» lausub ta. «Koolis juhatab laevanduskeskust naisterahvas, kes on kaptenina merd sõitnud.»

Kui kõik ära rääkida, siis sellest töövarjupäevast saigi Erika merelembus alguse. «Mulle näidati tervet laeva autode laadimisest eluoluni. Sain ka kaptenisillale,» meenutab ta. «See kõik tundus tohutult huvitav. Mõtlesin, et vahest tüürimees olla ongi minu amet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles