Kodu täidavad valgusega päikesepaneelid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Koivuoja Mäeotsa talu Koigi vallas saab oma elektrienergia päikesepaneelidelt ja elektrigeneraatorilt, sest Eesti Energiaga liitumine oleks kordades kallim.
Perekond Koivuoja Mäeotsa talu Koigi vallas saab oma elektrienergia päikesepaneelidelt ja elektrigeneraatorilt, sest Eesti Energiaga liitumine oleks kordades kallim. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui perekond Koivu­oja kolm last liialt tihti tubadesse tuled põlema unustavad, peab pereema hommikul riietama neid kottpimedas, sest majja tuleb elekter päiksepaneelide kaudu ja akud on tühjenenud.

Vaali külas Mäeotsa talus elaval kolme lapsega Koivuoja perekonnal puudub elektriühendus Eesti Energiaga. Alajaam asub majast 800 meetri kaugusel. «Vene ajal on liinid ära varastatud ja et nüüd uuesti Eesti Energialt elektrit saada, läheks see maksma 36 000 eurot, peale selle muud lisad ja ilmselt tuleks selleks pangalt laenu võtta, seega lisanduksid intressid,» selgitab pereema ja ettevõtja Maarja Koivuoja.

Et Eesti Energiaga liitumine maksab ilmselgelt liiga palju ja oma tööjõuga palju odavamalt kaablit alajaamast majani vedada ei tohi, otsustasidki nad päikesepaneelide kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles