VANA KULD Võimatult võine ja patuselt hea

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinge Aasa on kringleid küpsetanud juba paarkümmend aastat ning kodus ta naljalt seda küpsetist ahju ei lükka. Küll aga saab ta kringlit aeg-ajalt mekkida mõnel koosviibimisel või sünnipäeval, kus tema kätetöö peolauda ehib.
Hinge Aasa on kringleid küpsetanud juba paarkümmend aastat ning kodus ta naljalt seda küpsetist ahju ei lükka. Küll aga saab ta kringlit aeg-ajalt mekkida mõnel koosviibimisel või sünnipäeval, kus tema kätetöö peolauda ehib. Foto: Dmitri Kotjuh

Paides asuv Treegeri kohvik tähistas sel nädalal oma 30. tegutsemisaastat ning laupäeval kell 14-16 kostitab oma sõpru selle puhul kohvi ja tordiga. Läbi aastate on kahtlemata üheks Treegeri peamiseks müügiartikliks olnud kringlid. Juubeli puhul tuletame meelde, kuidas need võised ja patuselt magusad küpsetised kohvikus valmivad.

Kaalujälgijad, kes kaotatud kilosid võipakkides mõõdavad, ei tohiks mitte kunagi näha, kuidas valmib Paide kultuurikeskuses tegutseva OÜ Treegeri köögis kringel.

Täpsemalt öeldes – kringli valmistamisest ei peaks nende silmad nägema seda osa, kus kondiitri käsi lahtirullitud tainale lahkelt võid määrib ning ahjust tulnud magusalt lõhnava küpsetise sõna otseses mõttes sulavõiga üle kastab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles