Ajalool on kummaline omadus, et kõik siin ilmas kipub korduma. Kui Kabala vallasekretär kirjutas 1935. aastal, et «…Villevere uue koolimaja ehitamise küsimus on päevakorral olnud kaua», siis samamoodi pikalt on Türi vald olnud küsimuse ees, mida kunagise haridustempliga peale hakata. Kes ta ära ostaks? 
Villevere kogukonna kunagine au ja uhkus oli juba kolm aastat konutanud tühjalt, kuigi vallavalitsus küsis hoone ja seda ümbritseva krundi eest vaid 20 000 eurot.
Vallajuhid ei kaotanud lootust: möödunud juunis kutsuti jälle ümbruskonna inimesi koolihoone saatuse üle aru pidama.
Ja tuligi pööre: Triin Tarn ning Margit ja Veiko Viigipuu Rassi külast, Anneli ja Tiit Siimussaar ning Silvia Murro Villeverest panid seljad kokku ning kui müüja lasi hinnas 50 protsenti alla, tehtigi ostukaup ära. 
«… ajalooline koolimaja on ärganud, hoone on rekonstrueeritud ja kasutamiseks erinevatele osapooltele» – nii on uued omanikud kirja pannud oma visiooni. 
7. novembri õhtul oli Villevere koolimaja üle aastate jälle rahvast täis (pildil). Ligi 150 inimest – vilistlased, endised õpetajad, külaelanikud – olid uute omanike kutsel tulnud tähistama kunagise koolimaja 80. aastapäeva.
Ajalool on kummaline omadus, et kõik siin ilmas kipub korduma. Kui Kabala vallasekretär kirjutas 1935. aastal, et «…Villevere uue koolimaja ehitamise küsimus on päevakorral olnud kaua», siis samamoodi pikalt on Türi vald olnud küsimuse ees, mida kunagise haridustempliga peale hakata. Kes ta ära ostaks? Villevere kogukonna kunagine au ja uhkus oli juba kolm aastat konutanud tühjalt, kuigi vallavalitsus küsis hoone ja seda ümbritseva krundi eest vaid 20 000 eurot. Vallajuhid ei kaotanud lootust: möödunud juunis kutsuti jälle ümbruskonna inimesi koolihoone saatuse üle aru pidama. Ja tuligi pööre: Triin Tarn ning Margit ja Veiko Viigipuu Rassi külast, Anneli ja Tiit Siimussaar ning Silvia Murro Villeverest panid seljad kokku ning kui müüja lasi hinnas 50 protsenti alla, tehtigi ostukaup ära. «… ajalooline koolimaja on ärganud, hoone on rekonstrueeritud ja kasutamiseks erinevatele osapooltele» – nii on uued omanikud kirja pannud oma visiooni. 7. novembri õhtul oli Villevere koolimaja üle aastate jälle rahvast täis (pildil). Ligi 150 inimest – vilistlased, endised õpetajad, külaelanikud – olid uute omanike kutsel tulnud tähistama kunagise koolimaja 80. aastapäeva. Foto: Kaarel Aluoja
Kommentaarid
Copy