Soojustatud kortermaju rõõmustavad väiksed arved

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Väike-Aia tänava maja
Paide Väike-Aia tänava maja Foto: Dmitri Kotjuh

Ühe viiekorruselise kortermaja soojustus võib minna maksma ligi pool miljonit eurot. Ühistute juhid kinnitavad aga investeeringu tasuvust.

Paides Ristiku 8s asuv korteriühistu soojustas kogu maja 2011. aastal. Ühistu esimees Vassili Madjar selgitas, et 315 000 euro eest soojustasid nad maja alates vundamendist, katus kaasa arvatud, paigaldasid rõdudele liugklaasid, vahetasid välja kõik aknad, trepikodade välis- ja siseuksed, trepikodade ja keldrite elektrisüsteemi, vee- ja solgitorustiku, tegid trepikodades hooldusremondi ning uuendasid küttesüsteemi nii, et iga korter saab radiaatoreid reguleerida ja maksab vastavalt tarbimisele. «Majale paigaldati ka alternatiivküttesüsteemina õhksoojuspump,» sõnas ta.

Samasugused tööd leidsid aset 2014. aasta maist septembrini Paides Väike-Aia 30s. Tööde maksumus 85 korteriga majas oli ligi 473 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles