Tuntud fotograaf näitab Tammsaares autoportreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

A. H. Tammsaare muuseum Vargamäel avab täna laudahoones fotograaf Julia-Maria Linna autoportreede näituse «Kahel pool kaamerat».

Muuseumi juhataja Reelika Räim andis teada, et see on autoportreede seeria, kus fotograaf on neli ühes, see on modell, fotograaf, stilist ja meikar. «Praegu tegutseb ta vabakutselisena, pildistades kõike fotoreportaažidest ja tootefotodest alustades fotolavastuste, portreede ja toidupiltideni välja,» tutvustas ta.

Julia-Maria Linna selgitusel sündis seeria kahe aasta vältel lihtsalt niisama, oma lõbuks, ilma kindla eesmärgi ja tellijata. «Varem, kui töötasin ajalehes fotograafina, tuli nii-öelda oma lõbuks pildistamisi ette üsna harva – ilmselt neelas tellimuste täitmine kogu energia,» lausus Linna. «Kui mind suure masuaegse lainega 2010. aasta alguses koondati, tekkis pärast paarikuist puhkamist vaikselt soov midagi pildistada. Et modelli käepärast polnud, tunduski kõige lihtsama lahendusena ise pildile minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles