Vahuküla mahelihatootja näitab end teleriekraanil

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinnutatud lihatoodete tootmine Sirloin OÜ-s
Vinnutatud lihatoodete tootmine Sirloin OÜ-s Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Eelmisest suvest valmivad Koeru vallas Vahuküla pisikeses lihatööstuses käsitööna veiselihasnäkid. Vinnutatud Vinnukas tahab olla toidumaailma Porsche.

SirLoin OÜ tegevjuht Lauri Bobrovski on Järva Teatajale öelnud, et Eestis kasvatatakse küll palju mahelihaveiseid, kuid mahelihaturul valmistooteid napib. «Oleme esimesed, kes tõid välja mahelihast valmistatud vinnutatud toote. Veiseliha on väga hea toiteväärtusega, pigem on asja häda see, et liha ei osata õigesti valmistada,» on ta selgitanud. «Uue toote retseptid on koos, nüüd käib tööprotsessi timmimine. Meie eesmärk ei ole toota massi. Me ei taha müüa toidumaailmas Volkswageneid, tahame müüa Porschet.»

23. novembril kl 20.35 jõuab ETV ekraanile järjekordne saade «Meie inimesed», mille  peategelane ongi Lauri Bobrovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles