Päästjad aitasid mudalõksu jäänud koera koju

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer
Koer Foto: Erakogu

Pühapäeval kell 15.15 said päästjad väljakutse Türile Tolli tänavale, kus oli umbes 60 kilogrammi kaaluv koer kraavipõhja mudasse kinni jäänud.

Türi päästekomando meeskonnavanem,  26 aastat päästevaldkonnas töötanud Ivo Mölder ütles, et koera mudast päästmist või mudast päästmise juures olemist ta oma tööaastatest ei mäleta. «Kui päästjad kohale jõudsid, oli loom omaniku ja tema abiliste jõul juba kraavist välja sikutatud,» lausus ta.

Möldri meelest oli koer olnud kraavis pikemat aega. «Proovisin küll uurida, kuid ega keegi öelnud, millal loom ära kadus. Tundus, et koer oli kraavis lõksus olnud vähemalt päeva,» lausus ta. «Miks koer kraavi kinni jäi, keegi ei tea. Üks meeskonnaliige kahtlustas loomal tervisehäda, kuid eks kümme aastat vanust ole koera kohta omajagu.»

Mölder lisas, et kraavist päästetud koer oli liiga kurnatud ega suutnud kõndida. Peremees oli temaga hädas. «Saime ühe vabatahtliku ja tema maasturiga looma koju sõidutada,» lisas ta.

Kõnealune päris sügav kraav asub Türil Tolli metsa vahetus läheduses vana raudteetammi kõrval. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles