Mõisakool unistab uuest klaverist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aastal jõudis Koigi mõisa saali laenatud klaver. Pilli omanik Matis Metsala (vasakul) ja klaverimeister Andres Leesik seadsid väärikas eas pilli mängukorda ja kiitsid, et klaver sobitub mõisa interjööri kenasti. Kuniks kool päris uue klaveri ostab, troonib väärikas eas pill mõisasaalis edasi.
2012. aastal jõudis Koigi mõisa saali laenatud klaver. Pilli omanik Matis Metsala (vasakul) ja klaverimeister Andres Leesik seadsid väärikas eas pilli mängukorda ja kiitsid, et klaver sobitub mõisa interjööri kenasti. Kuniks kool päris uue klaveri ostab, troonib väärikas eas pill mõisasaalis edasi. Foto: Andrus Eesmaa

Koigi kool, mis võib uhkust tunda mõne aasta eest mõisa peahoone ennistustööde tulemusel uhke välimuse saanud saali üle, unistab sinna sobivast väärilisest kontsertklaverist ja loodab sealjuures heade annetajate toetusele.

Päris ilma klaverita mõisa saal siiski pole. Kooli direktori Arvo Kanga selgitusel on olemas üsna väärikas eas pill, mille abil siiani on saanud muusikaüritused ja kontserdid ära pidada.

Kangas märkis, et selle klaveri on üks perekond andnud mõisa käsutusse ajutiselt. «Päris vana pill, selle perekonna reliikvia ja vajab aeg-ajalt remonti,»  lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles