Jõeforell saab Järvamaal rahus kudeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektsiooni Järvamaa büroo vaneminspektor Marina Lill teeb kogu aeg Järvamaa forellijõgedel kontrollkäike, et keegi seal kudeajal röövpüügiga ei tegeleks.
Keskkonnainspektsiooni Järvamaa büroo vaneminspektor Marina Lill teeb kogu aeg Järvamaa forellijõgedel kontrollkäike, et keegi seal kudeajal röövpüügiga ei tegeleks. Foto: Dmitri Kotjuh

Osas Eesti jõgedes on lõhede ja forellide kudemisaeg, mil kalapüük on rangelt keelatud. Järvamaalgi on umbes 200 kilomeetrit forellijõgesid, kus keskkonnainspektoril on õnnestunud röövpüüki ennetada.

Põhja-Eesti lõhejõgedel on keskkonnainspektorid kahe oktoobrinädala jooksul algatanud 20 väärteomenetlust ja käivad öösiti suisa vabatahtlike abiga röövpüüdjaid otsimas.

Keskkonnainspektsiooni Järvamaa büroo vaneminspektor Marina Lill selliseid arve Järvamaa forellijõgedel tehtud reidide kohta öelda ei saa. «Oleme püüdnud röövpüüdjate tegevust hästi palju ennetada,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles