Haldjad kannavad sõnumeid

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paides Rüütli käsitöökojas mütoloogilisi olendeid viltival ja müüval Ave Soolepal sünnivad need nagu üks looming ikka, nii ei tea ta öelda, mitu haldjat või majavalvurit valmib õhtu jooksul või mis värvi nad tulevad.
Paides Rüütli käsitöökojas mütoloogilisi olendeid viltival ja müüval Ave Soolepal sünnivad need nagu üks looming ikka, nii ei tea ta öelda, mitu haldjat või majavalvurit valmib õhtu jooksul või mis värvi nad tulevad. Foto: Dmitri Kotjuh

Paides Rüütli käsitöökojas mütoloogilisi olendeid valmistav ja müüv Ave Soolepp teab öelda, et maagiaga seonduv kõnetab igaüht isemoodi, paneb üht ostma ja teist hirmunult põgenema.

Esimesed haldjad viltis Ave Soolepp eelmisel talvel. Üks ema tahtis oma kahele tüdrukule tuppa midagi. «Mõtlesin, et kui midagi, proovin siis teha haldjaid, sest maagiliste olendite teema huvitas mind juba lapsest peale,» lausub ta.

Tegigi ja kui tüdrukutele need meeldisid, sai Ave indu haldjaid juurdegi viltida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles