Rändkaupmees varastab raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba eelmisest suvest sõidab Ambla vallas ringi tume universaalkerega auto, mille roolis on tumedapäine naisterahvas. Sõitmisest poleks midagi, kuid kohalikud inimesed kurdavad, et naine siseneb ilma kutsumata inimeste kodudesse ning varastab raha ja toitu.

Ambla valla sotsiaalnõunik Katre Mägi kirjutas vallalehes, et on olnud juhuseid, kui naisterahvas on astunud sisse korterisse või eramusse, kui välisuks on lukustamata.

Vanematele inimestele on ta pakkunud  tavaliselt müügiks  riideesemeid (meenutavad rohkem äraviskamisele kuuluvaid), noorematele mett.

Kui  kutsumata külaline on kindlaks teinud, et vanainimene viibib  kodus üksinda, siis võib juhtuda, et tema lahkudes on tühjendatud ka eluruumi omaniku rahakott.

Samuti ei pea naisterahvas paljuks talle silma jäänud toidukraami omastamist. Märgatud on teda liikumas just reedeti ja laupäeviti.

Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu ütles, et politseini jõudis teave sellisest häirivast tegevusest mõningase viivitustega. «Politsei poole pole keegi pöördunud ja teada andnud, et tal on varastatud raha või muid esemeid,» lisas ta.

Juhul kui kirjeldatud naisterahvas on kusagilt midagi varastanud või välja petnud, tuleks sellest Toomsalu ütlust mööda kindlasti politseile teada anda. «See annab võimaluse inimese tegevust kontrollida, temaga suhelda ja tähelepanu juhtida, et ta häirib oma pealetükkiva käitumisega teisi inimesi. Kui teadmine jõuab meieni viivitusega, siis langeb ära vahetu sekkumise võimalus,» lausus ta.

Margus Toomsalu soovitas inimestel uste taha tulevaid kaupmehi vältida, ükskõik millist kaupa nad pakuvad. «Võib juhtuda, et kaup ei ole kvaliteetne, või mõni tehniline vahend, mida müüakse, ei pruugi üldse hiljem tööle hakata,» põhjendas ta.

Ka soovitas Toomsalu lukustada uksed ka kodus olles, et vältida soovimatuid külalisi. «Võõraid inimesi tuppa lasta ei soovita, sest pole teada nende tegelik eesmärk tuppa sisenemisel,» lausus ta. «Juhul kui võõras inimene tuleb ukse taha ja küsib näiteks juua või esitab mingi muu palve või ettekäände, et sisse pääseda, siis tasub sellesse ettevaatusega suhtuda. Soovitan paluda ukse taga ootamist seni, kuni talle juua toote. Ka selleks, näiliselt lühikeseks ajaks, tasub uks enda järel lukustada, et ei tekiks võimalust teile järgneda.»  (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles